HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Márkázatlan csomagolások a cigi példájára

2016.08.22. 08:00 Csomag Olga

Melyik legyen a következő márkázatlan, egyencsomagolásban forgalmazott termék?

A márkázatlan cigaretta csomagolás nemzetközi szinten (is) elindított több beszélgetést arról, hogy ha dohányszektort térdre kényszeríthette a dohányellenes lobbi pár tízév alatt, akkor lesz-e megállás. Vagyis melyik egészségtelen(nek mondott) szektor búcsúzhat el a márkák erejétől és kerülnek jelöletlen csomagolásba a termékeik. Mert sokan ezt vizionalizálják. Sőt, már most megjelentek azok a szószólók, akik például a gyorséttermi csomagolásokat egységesítenék. De javaslatként persze felmerül mindig az alkohol, zsíros ételek, édességek, cukros italok márkátlanítása is, hiszen azok mind elhízáshoz vezetnek.

Itt van pár példa arra, hogyan néznének ki más termékkategóriában a termékek jelöletlen csomagolásban. A kérdés már csak az, melyik legyen a következő...

plain_packaging.jpg

plain_packaging2.jpg

plain_packaging3.jpg

plain_packaging4.jpg

plain_packaging5.jpg

plain_packaging7.jpg

20 komment

Címkék: csomagolás plain

A bejegyzés trackback címe:

http://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr210423038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

bupilu 2016.08.23. 08:48:26

Értem én, hogy valaki egészségesen él, napi 5x sportol, nem dohányzik, nem iszik, csak salátát eszik, de ezt csinálják a négy fal között inkább. Sőt, csinálják bárhol, nem zavar, csak ne erőltessék ránk, azokra, akik élni szeretnénk az életet.

Mi ugyanúgy megdolgozunk a fizetésünkért, fizetjük az adót, szeretnénk mi is DÖNTENI, hogy a saját pénzünket mire költjük. Nem kell a propaganda, az ellehetetlenítés, a gusztustalanság képünkbe tolása.

Az pedig, hogy az emberek és kormányok az önös céljaikat, elveiket, felsőbbrendűnek gondolt erkölcseiket állandóan a "de hát gondoljunk a gyerekekre" érvvel támogatják, az kibaszott gusztustalan. Tiltsuk be az összes szögletes asztalt, kést, ollót, ha pedig ezt elleneznéd, akkor utálod a gyerekeket és bűnöző vagy.

Hagyjuk már meg mindenkinek a szabad döntés jogát, nem kérünk a kormányok túlzott "gondoskodásából". Akinek jól esik a haverokkal a BigMac, reggelenként egy cigi a kávé mellé, annak hagyjuk ezt meg. Mi döntésünk, mi viseljük a következményeket, és kurvára utáljuk, ha valaki kioktat minket és beleszól az életünkbe.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2016.08.23. 09:18:22

@bupilu: Alapvetően (átlagosan) mindenki ugyanannyit tesz be a közösbe. Viszont akinek szívműtétre, rákgyógyszerre van szüksége, érszűkület miatt amputálják a lábát, az sokkal többet vesz ki belőle. (A korábbi halál miatt bent maradó nyugdíj ezt nem pótolja) A ciginél ezt próbálják kompenzálni az adóval, jöhet a többi is.

jewdi76 2016.08.23. 09:26:07

Olyan ez mint a tüneti kezelés egy halálos betegen.

Stefan_Schneider 2016.08.23. 09:29:21

A dohányfüst mindenki számára káros , még a bútorokba beleivódott cigifüst is mérgező. A cukros cuccok csak az azokat fogyasztókra van hatással szóval ott maximum egy nem túl undorító figyelmeztetés vagy a gyerek marketing korlátozása lehet helyénvaló.

Csillagszemű Juhász 2016.08.23. 09:52:20

@bupilu: Ezek az intézkedések nem nagyon fognak hatni az aktív dohányosokra. Valamennyire biztos, de túlzott hatás nem várható. Ami várható, hogy kevesebb lesz az új "belépő". A fiataloknak nem lesz annyira vonzó a dohányzás kipróbálása.

desw 2016.08.23. 09:53:48

@bupilu:

"Hagyjuk már meg mindenkinek a szabad döntés jogát, nem kérünk a kormányok túlzott "gondoskodásából"."

Egyetértünk!

"Akinek jól esik a haverokkal a BigMac, reggelenként egy cigi a kávé mellé, annak hagyjuk ezt meg. Mi döntésünk, mi viseljük a következményeket, és kurvára utáljuk, ha valaki kioktat minket és beleszól az életünkbe. "

A gond az, hogy az anyagi vonzatát nem ti viselitek. Egy kövér alkesz is pont ugyanannyi (vagy semennyi) TB-t fizet, mint egy sportos ember.

Szóval ne csak jogokat akarjatok, hanem a kötelességeket is mellé.

Macropus Rufus 2016.08.23. 09:55:48

@Csokis: nono. Aki pl. dohányzik az lehet többet tesz be a közösbe, lévén, hogy a cigi adója nem kevés! Egy kis számolás: 2012-ben 917millió szál cigit adtak el. Ez több kb. 48,2millió doboz. Egy doboz cigi árának közel 30%-a adó. Tehát 1000Ft/átlag doboz árból olyan 300Ft az adó. Namost nem nehéz kiszámolni, hogy csak 2012-ben a dohányból befolyó bevétele az államnak kb. 14.4milliárd forint volt. Ennyivel többet fizettek be a dohányosok az államnak a nemdohányzókhoz képest.

Ha viszont azt mondjuk, hogy ők leteszik a cigit és egészséges életet élnek, akkor az államnak hiányozni fog ez a 14milliárd/év. Szóval valamit emelni fog. És akkor azok fognak szívni akik nem dohányoztak. Miért is? Mert a dohányosnak miután leszokott meg fog maradni havi több ezer (esetleg több tíz ezer) forintja. Szóval ha még meg is nőnek a terhek ő jobban fog kijönni mint az aki soha nem dohányzott, lévén ez utóbbinak nincs plusz több ezer/hó megmaradt pénze. Míg a bagósnak lesz. Szóval ha havi szinten mondjuk annyival emelkedik a kiadás az adók változása miatt mint amennyivel a dohányosnak több marad meg, akkor a bagós ott van anyagilag ahol volt, viszont a nem dohányos mínuszba kerül.

Macropus Rufus 2016.08.23. 09:57:33

@Stefan_Schneider:
"A cukros cuccok csak az azokat fogyasztókra van hatással szóval ott maximum egy nem túl undorító figyelmeztetés vagy a gyerek marketing korlátozása lehet helyénvaló."
azért ez nem teljesen így van. A cukros szaroktól simán lehet valaki cukor beteg, azt viszont már az egész család megérzi. Ha valaki elhízik miattuk és aztán meg jönnek a szív és keringési problémák azt is. Csak az egyiket azonnal részed, a másik meg évek alatt fogja éreztetni a hatását. De egyik sem jobb a másiknál.

Macropus Rufus 2016.08.23. 09:59:58

@desw:
"A gond az, hogy az anyagi vonzatát nem ti viselitek. Egy kövér alkesz is pont ugyanannyi (vagy semennyi) TB-t fizet, mint egy sportos ember."
mint feljebb kifejtettem: egy dohányos pl. többet tesz a közösbe mint egy hót egészséges. Ha mellé még iszik is akkor az alkohol adója is az állam zsebébe megy. Szóval összességében egy káros szenvedéllyel felszerelt ember többet tesz a közösbe mint egy egészséges.
Persze nem azt mondom, hogy akkor mindenki éljen károsan az egészségére, csak nem árt végig gondolni, hogy milyen következményei lennének annak, ha mindenki abba hagyná a káros szenvedélyeit.

Macropus Rufus 2016.08.23. 10:04:56

Megjegyzem: egy tipikus magyar ebéd semmivel sem egészségesebb mint pl. egy BigMac és társai. Nem a kajával van a gond, hanem azzal, hogy annyi kalóriát viszünk be a szervezetünkbe amit régen a vidéki emberek szántás előtt. De ők le is dolgozták. Mi meg gubbasztunk egy monitor előtt és ennyi. Szóval ha nem biztos, hogy csak a kaja a ludas a dologban. Sokkal inkább az, hogy nincs annyi energiára szükségünk mint amennyit beviszünk. Ajánlom figyelmébe mindenkinek a Magyar retró 1 részét amiben kifejtik, hogy a magyar hízik. És amikor azok a felvételek készültek még sehol nem volt gyorskajálda, sem pedig Meki és Börger. Szóval nem ők a károsak. Hanem az emberek akik mértéktelenül esznek mindent, jóval több kalóriát a szervezetbe juttatva mint amennyi kellene.

Amúgy meg mikor lesz pl. májrákról kép mondjuk a fügyülősön? Vagy mondjuk a sörön egy májrákos képe? Esetleg a vodkákon egy rommá vert nő arca? Vélhetően soha... csak hát ezzel a cigin elhelyezett képpel kissé álszent lett az egész. Ui. jelen pillanatban az alkohol sokkal több gondot okozz mint pl. a cigi...

desw 2016.08.23. 10:15:00

@Macropus Rufus:

"Namost nem nehéz kiszámolni, hogy csak 2012-ben a dohányból befolyó bevétele az államnak kb. 14.4milliárd forint volt. Ennyivel többet fizettek be a dohányosok az államnak a nemdohányzókhoz képest."

Csak szólok, hogy a magyar eü költségvetés kb 1600-2000 milliárd ft évente.

Meg aztán 45-50 évesen amputált lábbal vagy tüdőrákkal roki leszel esetleg, amit szintén a többi ember fizet.

Persze ha 65 éves korodig dohányzol és sosem voltál orvosnál és pont a nyugdíjkorhatár előtt meghalsz, akkor úgy okés.

desw 2016.08.23. 10:17:56

@Macropus Rufus:

"Persze nem azt mondom, hogy akkor mindenki éljen károsan az egészségére, csak nem árt végig gondolni, hogy milyen következményei lennének annak, ha mindenki abba hagyná a káros szenvedélyeit. "

Jaja! Tulképpen az alkeszek és a bagósok pörgetik a dzsídípít, mi? A költségvetés kiadási főösszeg ~18 ezer milliárd ft 2016-ban.

nu pagagyí 2016.08.23. 10:43:10

@desw: "A gond az, hogy az anyagi vonzatát nem ti viselitek. Egy kövér alkesz is pont ugyanannyi (vagy semennyi) TB-t fizet, mint egy sportos ember."

Nincs összefüggés a társadalmi hasznosság és a között, hogy valaki iszik-e, vagy cigizik, illetve egyik sem. Elég sok olyan embert ismerek, akik önmegtartóztató életmódot folytatnak, de sajnos a társadalomnak semmi haszna sincs belőlük. Az intelligencia, kreativitás, szorgalom és kockázatvállalás nem az életmód függvénye.

desw 2016.08.23. 11:05:29

@nu pagagyí:

Ebben teljesen igazad van, viszont én az önpusztító életmódot folytató emberek miatti plusz eü kiadásról beszéltem (anyagi vonzat).

Posztíró 2016.08.23. 12:11:30

@desw: Ne mondd meg lecci hogy mik a kotelessegeink. Valtoztasd meg inkabb az egészségügyi rendszert ha ugy érzed túl sokat fizetsz bele. Sőt, ki is lehet lepni.:) bár ha mondjuk hirtelen súlyos betegséget diagnosztizálnak nálad (amit senkinek nem kívánok), lehet hogy a cigisek rágalmazni fognak hiszen te abban a helyzetben jo sok pénzbe kerülsz . Mondom ezt 19 évesen .

Csak Norris 2016.08.23. 12:19:50

@Macropus Rufus: "egy tipikus magyar ebéd semmivel sem egészségesebb mint pl. egy BigMac és társai. "

Azt akarod mondani, hogy egy agyontartósított, ipari hulladékból készült hamburger nem egészségtelenebb mint mondjuk egy friss pörkölt?

Ráadásul a mekis zöldségek is valami száraz kóróból készülnek (nem tudom a technológia nevét amikor kivonják a vizet), beledobják a sós vízbe 15 percre és ott a friss ropogós saláta.

Csak Norris 2016.08.23. 12:23:59

Itt is csak a tipikus magyaros ajvékolás megy.
Senki Sem veszi el a jogotokat, hogy dohányozzatok.
De ti is hagyjátok meg a döntés jogát a megfelelö emberekre, hogy mi kerül a dobozra.
Egész európában így müködik, úgyhogy ti hogyozztok széllel szemben.

Csak Norris 2016.08.23. 12:31:58

@Posztíró: És érttségid van már, vagy ott nem tanították az ékezeteket?

"Sőt, ki is lehet lepni.:) "

Ezt részletezhetnéd, hogy egy hivatalos bejelentett dolgzó ezt hogy kivitelezheti...

desw 2016.08.23. 12:37:13

@Posztíró:

"Ne mondd meg lecci hogy mik a kotelessegeink. Valtoztasd meg inkabb az egészségügyi rendszert ha ugy érzed túl sokat fizetsz bele."

Bárcsak úgy menne ez!

"Sőt, ki is lehet lepni.:)"

Próbáltam, nem ment. Mesélj, hogy lehet kilépni?

"bár ha mondjuk hirtelen súlyos betegséget diagnosztizálnak nálad (amit senkinek nem kívánok), lehet hogy a cigisek rágalmazni fognak hiszen te abban a helyzetben jo sok pénzbe kerülsz."

A két dolog nem ugyanaz. Más az, ha valaki SZÁNDÉKOSAN pusztítja az egészségét bagóval és piával, és más az, ha a szinte kikerülhetetlen környezeti hatások (pl légszennyezés) miatt leszel beteg.

HgGina 2016.08.23. 13:36:14

Javaslom, hogy az összes politikusnak kötelező legyen egy maszk viselése, ami egyformán egy lócitromot formáz. Akkor mindenki tisztában lesz azzal, hogy egy lósz.rt választott, bármelyiket is választotta.