HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Bevezető

2009.12.07. 17:21 Csomag Olga

Társadalmunk számára a csomagolás alapvető és pótolhatatlan: évente 430 új termék lát napvilágot, aminek szüksége van rá.
 
A csomagolás az előállítás folyamatától kezdve, a kereskedelmi folyamatokon és tároláson keresztül a végfogyasztóig elengedhetetlen része az értékesítésnek. Hiszen enélkül a logisztika nehézkes feladat lenne, az áru maga megviselt, szennyezett, esetleg használhatatlanul és drágábban kerülne a végfelhasználóhoz. Ezen kívül a vállalati marketingtevékenység nagy – ha nem is a legnagyobb – része érvényét vesztené, tekintve, hogy a vásárlási döntés 73%-ban az eladóhelyen születik. Emellett ha lehet hinni becslésnek, hogy a termékek megítélésében 15-30%-ban játszik szerepet maga a csomagolás, akkor igen sarkalatos pontja a vállalati marketingnek.
 
A vállalatoknak a csomagolás kialakításakor több szempontnak kell megfelelni: a jól tervezett csomagolás nemcsak promóciós értékkel bír az eladó számára, hanem megnyerő a fogyasztónak is. A csomagolás feladata a figyelemfelkeltés, a tájékoztatás, vásárlási hajlandóság felkeltése és a fogyasztói bizalom kiváltása. Talán éppen ezért a csomagolást az ötödik P-nek is tekintik az ár, a termék, a hely és a promóció mellett.
 
A csomagolást amellett, hogy nagyon fontos szerepet játszik, szükséges rossz is. Számos fogyasztó tartja a csomagolást feleslegesnek és a nyersanyagok komoly pocsékolásának környezetvédelmi szempontból. Ennek magyarázata, hogy a csomagolás szerepét nem értik vagy nem nézik teljességében és elfeledkeznek a különböző funkciókról, ami nélkül az áru megfelelő formában nem juthatna el a végső helyére.

Szólj hozzá!

Címkék: bevezetés csomagolás

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr821580860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.