HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Ízelítő korábbról

  • Gomba az új műanyag
    Gomba az új műanyagManapság sok környezetbarát, lebomló csomagolás fejlesztéséről lehet olvasni. Következik egy újabb, melyet többek között állítólag az IKEA is alkalmazni szándékozik a jövőben: a gomba alapanyagú...
  • Palack a borítón
    Palack a borítónA csomagolás a mindennapi életünk részévé vált, elválaszthatatlan lett a társadalomtól, művészettől, tudománytól és a kultúrától. Mindezt mi sem mutatja jobban, mint ha - akár átvitt értelemben -...
  • Megoldás a 17 millió tonnás hulladék problémára
    Megoldás a 17 millió tonnás hulladék problémáraA 6-pack-okat összetartó műanyag gyűrű régóta a környezetvédők célkeresztjében van nem ok nélkül. Nem csoda, hogy egyre több, innovatív megoldás születik a kiváltására (korábbi itt és itt). A Corona...
  • Ikonikus csomagolások: a maciméz
    Ikonikus csomagolások: a macimézHa vettél vagy ettél mézet, akkor biztosan ismered a macimézet, hiszen 60 éve a világ minden táján ott van a polcokon a mackó alakú csomagolásban a méz. Ez a méz típusától és a márkától független,...
  • Újrahasználat, újratervezés és innováció
    Újrahasználat, újratervezés és innovációMindennapos téma, hogy mit lehet tenni az egyre jobban elhatalmasodó műanyag-problémával a világon. Az érzelmes képek elrettentő alkalmazása mellett érdemes végiggondolni azt is, hogy a szakértők mit...

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Készétel, ahogy az étteremben!

2010.02.08. 08:00 Csomag Olga

A csomagolásnak nagy szerepe van a készételek piacán. Nem csak tároló és védő szerepének kell megfelelni, hanem az elkészítés (értsd melegítés) és esetlegesen szervírozást is megoldhatóvá kell tenni egyúttal.

Ugyebár számos variációban találkozhatunk készételek csomagolásával: konzerv, papír vagy műanyag. A melegítés megoldható sütőben, mikróban vagy a hagyományos módon: kiöntheted és lábosban kevergetheted.

Azonban a szervírozás a gyorsételek gyenge pontja. Habár a dobozban nagyon jól néz, de nem mindenki szeretni a dobozból megenni, mégha megpelően gusztusos dobozokkal is találkozhatunk mostanában.

Ha már tányérra kell kiönteni, akkor eleszik a varázs, egy kupacból kell kanalaznunk. Erre nyújt megoldást a svéd dizájncég, az Innovative Design of Scandinavia megoldása a szervírozásra, ami éttermi megoldást nyújt egy kreatív ötlettel. A doboz aljáról lehúzható fólia segítségével pont ugyan úgy teheted ki a porcelánra, mint ahogy az a dobozban volt. Nézzétek meg a videójukat is, igazán gusztusos a tálalás!

 

2 komment

Címkék: technika újdonság csomagolás készétel

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr851734186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thresher 2010.03.13. 03:01:16

A fenti tálon az mi? Csoki-szósz?

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.03.31. 11:00:30

@Thresher: Jó kérdés, lehet szójás barna vagy karamellizált édes is... Szerencsére szag nincs a neten:-)