HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Ízelítő korábbról

  • Miért jó a bioműanyag (PLA) csomagolás?
    Miért jó a bioműanyag (PLA) csomagolás?A bioműanyag (bioplastic) széleskörűen alkalmazott alapanyag  a csomagolóiparban is. Többek között a Procter and Gamble (sampon), Nestle/Danone (joghurtos pohár), Heinz és Coca Cola (növényi palack-...
  • Megoldás a 17 millió tonnás hulladék problémára
    Megoldás a 17 millió tonnás hulladék problémáraA 6-pack-okat összetartó műanyag gyűrű régóta a környezetvédők célkeresztjében van nem ok nélkül. Nem csoda, hogy egyre több, innovatív megoldás születik a kiváltására (korábbi itt és itt). A Corona...
  • Ikonikus csomagolások: a maciméz
    Ikonikus csomagolások: a macimézHa vettél vagy ettél mézet, akkor biztosan ismered a macimézet, hiszen 60 éve a világ minden táján ott van a polcokon a mackó alakú csomagolásban a méz. Ez a méz típusától és a márkától független,...
  • Felelős egy csomagolás a túladagolásért?
    Felelős egy csomagolás a túladagolásért?Egyre több olyan termék van, ahol a csomagolás legalább olyan fontos, mint maga a termék. Vagy legalábbis a csomagolás nélkül a termék nem használható rendeltetésszerűen. Többek között...
  • Három hibás csomagolás
    Három hibás csomagolásBecsHibás csomagolás-megoldások: a csomagolt pucolt (!!) tojás, az erőszakolós (grape)szőlőlé és a kivágás rossz elhelyezése a dobozon. Ezekhez a csomagolásokhoz több magyarázat nem is kell. Te...

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Ready-to-drink bor

2010.02.18. 09:40 Csomag Olga

A 7,5 decis kiszerelésű üveges borfogyasztás jelenleg visszaesőben van a világon. A klasszikus borosüvegnek sok kihívója van: őéldául a sima papír dobozos bor, a gyümölcslék piacáról ismert bag-in-box (lásd a képen) és műanyag illetve alumínium kannás borok. De sajnos ezeknek a boroknak - legyen akármilyen szép a designja vagy a kivitelezése - megvan az a hátulütője, hogy a fogyasztók olcsó, asztali borra asszociálnak róla.

De a megoldás nem váratott magára sokat, a francia French Château Roubine egy forradalmian új megoldással rukkolt elő, a poharas ready-to-drink borral. Nem kell mást csinálni, mint lehúzni a fóliát és a bor iható is.

A 1/4 Vin által előállított műanyag poharak előnye az egyszerű használhatóság és a kényelem. A bor nem oxidálódik a vákum miatt és a már máshonnan megszokott "pukkanással" nyílik, amennyiben minden rendben van belül.

De hogy ez mennyire fog elterjedni a piacon? Nem vagyok meggyőződve, hogy a borszakértők egyből ráugranának a dologra és hanyagolnák a hagyományos üveges borokat... De a napközis kocsmák számára bizonyosan hihetetlen lehetőségeket nyújt ez az újítás.

Ti vennétek ilyet?

1 komment

Címkék: alkohol bor újdonság műanyag őrület különleges

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr451734358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Januri hó 2010.02.18. 16:08:39

Jó ötlet, nekem kell ilyen! Jobb mint az üveges bor, nem kell hozzá nyitó, csak a fóliát kell lehúzni.