HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Ízelítő korábbról

 • Megoldás a 17 millió tonnás hulladék problémára
  Megoldás a 17 millió tonnás hulladék problémáraA 6-pack-okat összetartó műanyag gyűrű régóta a környezetvédők célkeresztjében van nem ok nélkül. Nem csoda, hogy egyre több, innovatív megoldás születik a kiváltására (korábbi itt és itt). A Corona...
 • Ikonikus csomagolások: a maciméz
  Ikonikus csomagolások: a macimézHa vettél vagy ettél mézet, akkor biztosan ismered a macimézet, hiszen 60 éve a világ minden táján ott van a polcokon a mackó alakú csomagolásban a méz. Ez a méz típusától és a márkától független,...
 • 14+ gyerekjáték PET palackból gyereknapra
  14+ gyerekjáték PET palackból gyereknapraNem mindig a legdrágább játék az, mely a legkedvesebb lesz a gyereknek. Itt van néhány ötlet - szinte fillérekből - melyet akár együtt a gyerekekkel is elkészíthetünk PET palackból gyereknapra. Nem...
 • Magyar startup, mely felforgatná az újrahasznosítási piacot
  Magyar startup, mely felforgatná az újrahasznosítási piacotEgy magyar vállalkozás, az ALUbaba alapjaiban változtatná meg a újrahasznosítási ágazatot a közeljövőben. Ugyanis nem újrahasznosítják az alupalackokat, mint mindenki más, hanem újrahasználják azokat....
 • Hazugság a csomagolásmenteség és "pucérüzlet"?
  Hazugság a csomagolásmenteség és "pucérüzlet"?Nagyon népszerű a csomagolásmentesség mostanában. Persze látva a rengeteg képet a szennyezett óceánokról, partokról és erdőkről, a jóérzésű emberekben tényleg felmerül, hogy kell-e ennyi...

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Le tudod csavarni egyedül a narancslé kupakját?

2010.04.02. 08:00 Csomag Olga

A használhatóság igen fontos bizonyos termékeknél. Például a dobozos folyadékoknál igen fontos, hogy ki lehessen nyitni, majd esetleg visszazárni. A kupak fajtása némely esetekben létfontosságú. Most jön a nagy kupakteszt.

Milyen használható előnyökkel is kell egy kupaknak rendelkeznie? Még mielőtt válaszolnánk, nézzük meg milyen megoldások vannak a polcokon, azokat hogyan lehet használni és utána összegzésképpen levonhatjuk a papírdobozok kupakjainak használhatóságára vonatkozó jótanácsinkat. A számok alapján a képen beazonosíthatjátok a kupakot. Nektek melyik a kedvenc?

1. "Nagyszájú": ez a kupakfajta a négyzetes hasáb formájú üdítős palackokon található. Középen helyezkedik el. Átmérője igen nagy a nyílásnak, nem utazáshoz ajánlott, és vehemensebb - szomjasabb - fogyasztók gyakran túlönthetik a poharat.

2. "Gagyi": bár nem a legelőnyösebb szó rá, de a többihez képest tényleg egy régebbi koncepció. Azonban aki már megtanulta, hogyan kell kinyitni, az könnyedén nyitja, és bár nem hermetikusan, de visszazárható is. Környezetbarát, mert nem kell hozzá műanyag és alapvetően megfelelő a célnak. Nem lehet utazni vele.

3 "Vályatos": csak le kell csavarni a kupakot, az automaca kinyitja a dobozt, szabad folyást engedve a lének. A különlegessége, hogy egy mélyedés biztosítja a kéz számára a hozzáférést. Megfelelő mind praktikum, mind használhatóság szempontjából.

4 "Gyűrűs": A vékonyka kupakot le kell csavarni. Már itt gondok vannak, ha valakinek vaskosabb ujjai vannak, majd egy gyűrű segítségével a belső fólia lehúzható. Ismét a vaskos ujjúak hátrányban. A Szaharába a sok mozdulat miatt nem ajánlom, valamint, feleslegesen csinál szemetet, ami mindig ott marad a konyhapulton és néha a fólia bele is szakad.

5. "Füles": a gyűrűsre hasonlít, azzal a különbséggel, hogy itt nem csavarni, hanem pattintani kell a kupakot, valamint gyűrű sincs segítségül a lehűzűshoz, hanem két újj közé kell csippenteni a fóliát és azzal kell lehúzni. Érdemes megtörölni a kezet előtte, tehát ezt tengerpartra nem ajánlanám.

6 "Kis vályatos": ugyan az, mint a vályatos, csak a vályat nem annyira mély, más különbség nincs.

7. "Ujjperc-törő": miután felhajtottuk a fedelét a kupaknak, egy műanyag fallal találkozunk. Azt elvileg egy ujjal be kell nyomni. Itt erőnléti szempontból előnyben vannak a vaskos ujjúak  azonban a vaskos ujjat sem szabad túlzásba vinni, mert a kéz beragadhat. Nem hátrányos egy törülközőt sem a közelben tartani, mert az ujj becsusszan és nedves lesz. Emellett egy gyenge ujj egyedül ki sem tudja elégíteni a szomjat, érdemes kettővel erőt kifejteni.

8-9. "Tekerős": csak letekeri a szomjas fogyasztó és már ihat is. Néha kicsit nehézkes megfogni, csúszhat, de megfelelő technika elsajátítása után már könnyedén boldogul a fogyasztó.

Én személy szerint a gagyira szavazok, sajnálom, hogy kiment a divatból, illetve a vályatosra, mert az a legkönnyebben használható és még nem is csinál szemetet.

Nektek melyik a kedvenc kupakotok?

5 komment

Címkék: technika kupak összehasonlítás csomagolásszemle

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr731858082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Franci1969 2010.04.04. 22:51:35

kedvelem a vastag tekerőset (1) mert szomjas szoktam lenni és mégsem öntöm magamra :))

a gagyit (2) el szoktam rontani :)

talán vastagabbak az ujjaim, de a váJat engem akadályoz. a vájatos kupak (kis (6) és nagy (3) vájatos egyaránt) tehát kényelmetlen.

a keskeny csavarós (4) csavarása nehéz,
a kisebb tekerők szintén beválnak (8-9),

az pedig, hogy az ujjamat beletoljam az italomba... hááát, aki azt ki bírta találni... szóval az 5 és 7: kerülendő :)

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.04.05. 20:36:13

@Franci1969: az igaz hogy a gagyihoz is kell technika. sajnos most itt írásban nem tudom elmondani. ez lehet az oka, hogy már nem nagyon forgalmazzák.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.09. 17:57:39

nekem az a kedvencem,amelyiknem a kupak alatt még ilyen körbetekeredős bigyót kell először leszedni. na az mindig kilöttyen.főleg tejeken szokott lenni

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.09. 17:58:30

az5ös a halálom
az is mindig melléfolyik...ahogy tépem le,már jön is ki

Csomag Olga · http://csomagolas.blog.hu/ 2010.04.20. 15:15:18

@Kontárblog: Igen azt a fajtát már nem nagyon lehet kapni, kerestem én is, a két botlban, ahol fényképeztem, nem volt egyáltalán, ezért úgy döntöttem, kihagyom.

Látom azért van érzelem a kupakok területén :-)