HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Ízelítő korábbról

 • 20 millió felesleges doboz
  20 millió felesleges dobozMi értelme van még egy dobozba csomagolni a fogkrémes tubust? Ezt kérdezi Alan és ennek megszüntetéséért indított petíciót (#NOBOXTOOTHPASTE). És igaza van. A fogkrémes doboz tényleg egyszer...
 • Ideje különbséget tenni a jó és rossz csomagolás között!
  Ideje különbséget tenni a jó és rossz csomagolás között!Ki a nagyobb környezetbarát, aki csomagolt, vagy aki csomagolatlan uborkát vesz? Úgy tűnik, hogy jelenleg a csomagolt uborkavásárlók mégis kicsivel környezetbarátabbak, mert akkor kevesebb uborkát...
 • Politikusok a csomagoláson?
  Politikusok a csomagoláson?A politikus és csomagolás nem túl megszokott együtt, mégis megesik, hogy politikus vigyorog egy terméken. A most véget ért önkormányzati választás kapcsán nézzük meg, milyen típusai vannak a...
 • Gyerekek helytelen pózban, csücsörítő szájjal
  Gyerekek helytelen pózban, csücsörítő szájjalBiztos recept nincs arra, hogy miről fognak beszélni a fogyasztók és maguktól írni az újságírók egy vállalatról, de példákat lehet mutatni, amikor valamiért (véletlenül vagy szándékosan) mégis...
 • A csomagolásfelirat, ami miatt a legtöbbet pereskedtek
  A csomagolásfelirat, ami miatt a legtöbbet pereskedtekBizonyára sokan röhögtetek már a csomagolásokon szereplő bugyutának, szükségtelennek és túl elővigyázatosnak tűnő feliratokon. Ilyen többek között a  'vigyázz forró', vagyis a ‘Caution Hot’...

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Szentendrén jártam, kupakképet láttam

2010.08.09. 08:00 Csomag Olga

Már régóta mondom (akarom mondani írom), hogy a csomagolás nem csak szükséges rossz, hanem vannak pozitív hozadékai is. Például amikor művészeket ihlet meg egy-egy csomagolás, vagy annak egy része.  Erre  jó külföldi példát hoztam már itt a blogon, meg persze rosszat is.

Szerencsére magyar alkotás is van a művészet és csomagolás összefonódásának illusztrálására. A minap Szentendrén sétálgattam és betévedtem a Povvera Műtárgybutikba. A kortárs művészek alkotásait felvonultató kiállítás alapötlete, hogy ne csak a kommersz Szentendre és Lánchíd képek legyenek kaphatóak a turisták által gyakran látogatott Szentendrén, hanem kortárs magyar művészek alkotásai is. A kiállítást ajánlom felkeresni, mert sok izgalmas darabot tartalmazott.

Azonban ami számomra a leginkább érdekes volt, az egy Barcsay Jenőt ábrázoló kép volt Vinkler Zsuzsától. A kép különlegessége, hogy kupakok felhasználásával készült. Gondolom hosszú ideig gyűjtötte a kupakokat... De inkább mondja el az alkotó, Zsuzsi, hogy mit gondol a két művéről (a másik egy súlyzó):

HOMMAGE RECYCLED, 2009 - felső képek
méret : 114x156, anyag:  fém kupak, bicikli-bowden, bicikli-bowden vég, zománcfesték

"A fémkupakok szövetszerűen vannak felfűzve biciklibowden segítségével, amely egy nagyméretű kupak-pixelekből álló képet hoz létre. Mivel elég nagy a pixel-méret, a mű  két befogadói nézőpontot kínál: egyet távolról, ahol felismerhető egy szakállas férfiarc (valójában Barcsay Jenő ) és egyet közelről, ahol az anyaghasználatra derül fény.

A mű az emlékezés és az újrahasznosítás párhuzamának felvetésével – erre utal a cím is: Hommage recycled, (magyarul: újrahasznosított emlék/tiszteletadás)  – készteti továbbgondolkodásra a befogadót."

SÚJZÓK/VEIGHTS, 2010 - alsó kép
20x7, használt nylon zacskók, hőlégfúvó

"A méretében és formájában testedzésekhez használt kézi súlyzóra emlékeztető tárgy valójában  egy igencsak légies, de környezetet komolyan károsító csomagolóanyagból készült: nylonzacskóból.  Az izommunka hőt termel, a nylonzacskókat hőlégfúvó alakította át pehelykönnyű súlyzókká.

Az eredeti tárgy használtalával szemben azonban a zacskó-súlyzók emelgetése izomtömeg növelésére alkalmatlan, de annál megfelelőbb arra,hogy elgondolkodjunk az anyagok átalakulásairól,  legyen  szó akár saját testünk vagy a modern  vegyipar által előállított anyagokról."

Ugye milyen jó? Én imádom!

Szólj hozzá!

Címkék: művészet csomagolás kupak vinkler zsuzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr872184411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.