HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

WC használat után mosson kezet!

2010.10.20. 08:00 Csomag Olga

A csomagolás feladata a tájékoztats is, amibe a figyelmeztető feliratok, javaslatok is beletartoznak.

De mik ezek a tájékoztató feliratok? Vannak az élelmiszereken táplálkozási információk. Az érthető, sőt, hasznos is. Aztán van például használati utasítás, elkészítési javaslat, mint például a por levesek csomagolásán az, hogy tedd bele vízbe és forrald fel... legalább percenként kevergest, stb. Az már kevésbé szükségszerű, hogy a kis darabos játékok csomagolásán figyelmeztető felirat álljon, nehogy lenyeljék a gyerekek az apró darabokat., Úgysem tudnak olvasni, a szülők pedig ettől sem lesznek okosabbak. Ugyan ez vonatkozik a tisztítószerekre is, hogy nehogy megigyuk. (Bár hülyék mindenhol vannak). De maradjunk annyiban, hogy ezt már megszoktuk.

De a minap egy igazán érdekes felirattal találkoztam. Nem mostani csomagolás, hanem régi, ami az egyetlen mentség rá. De akkor is!

Mégis mit gondoltak a csomagolás "designerek", hogy a WC papírra ráírták a "WC használat után mosson kezet" feliratot? A korábbi generációnak tényleg szüksége volt az ilyen szintű tájékoztatásra? Az y-generáció már magától is tudja, hogy kezet kell mosni a WC.használat után, de szüleik még nem tudták? Vagy ha valaki a csomagoláson látja, akkor megfogadja a tanácsot és kezet mos, a gyártó pedig nem perelhető be közegészségügyi okokból? Vagy ez lett volna az első WC papír Magyarországon, azelőtt csak folyóvíz volt és akkor amúgy is mostak vécézés után kezet?

Mégis milyen indíttatásból írták rá? Van valakinek ötlete?

Legalul lásd a videót a WHO által jóváhagyott kézmosási eljárásról. Mivel nem volt még Youtube, ezt elfelejtették a WC papírhoz mellékelni.

Forrás: Retro 68

 

 

2 komment

Címkék: retro vicces információ label papír őrület wc papír jelölés

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr312380498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mezo 2011.07.23. 17:24:10

Szerintem van igazság abban, hogy a régebbi generációnak még inkább szüksége volt erre az intelemre, mint a mostaninak. Azt hiszem, nem olyan nagyon régen vált ismertté, hogy a betegségek egy része éppen a WC-használat utáni kézmosással előzhető meg.

Személyes tapasztalatim alapján ilyen intelmek gyakoribb ismételgetésére ugyancsak szükség lenne. Meglátásom szerint az Y generáció tagjai éppen úgy hanyagolják a kézmosást, mint az X-éi, és ahogyan a Z, Zs, stb... generáció is hanyagolni fogja :( Lehúzzuk a sliccet, kidobjuk a sárgát és már indulunk is - minek lacafacázni a mosdó körül?

fülemile 2011.08.06. 00:26:45

mezónak sajnos igaza van. tavaly, mikor kitört ez a h1n1 mizéria, az iskolai mosdókban mindenütt kis tájékoztató cetliket ragasztottak a csempére, ajtóra, ábrákkal bemutatván, hogyan kell kezet mosni. a gondos népegészségügyiek arra is figyelmeztettek, hogy a használt zsebkendő szintén bacilushordozó lehet, dobjuk ki, ill. tüsszentsünk a tenyerünkbe vagy zsebkendőbe ( ezen aktus után is ajánlották a kézmosást.)