HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Kaliforniai üveg-part

2013.10.21. 08:00 Csomag Olga

MacKerricher Beach2.jpg

Egyedi történet, hogy a tengerbe dobott csomagolási hulladékból hogy válhat nemzeti park és látványosság.

A 20. század elején hosszú ideig Fort Bragg (Kalifornia, USA) lakói a szemetüket a tengerbe dobták. Értsd, mindent, háztartási eszközöket és üveghulladékot is. Akkortájt gyakran gyújtottak tüzet, hogy a hulladékhalmok mennyiségét csökkentsék. Aztán 1967-ben a  California State Water Resources Control Board  (nevezzük őket Kaliforniai Vízgazdálkodási Tanácsnak) lezárta a területet és éveken keresztül tisztítani próbálták a területet, hogy helyrehozzák az okozott kárt. Azonban az óceán sem volt tétlen és a színes csomagolások, üvegek és edények a hullámok kitartó munkája következtében apró csillogó kavicsokká váltak és ami most az Üveg-partot borítja.

Aztán 1998-ban a tulajdonos úgy határozott, hogy a csillogó színes kövekkel borított partszakasz jobb, ha mindenkié lesz és együttműködve különböző állami szervekkel tovább takarították a partot, hogy aztán 2002-ben MacKerricher State Park-ként nyitották meg a tömegek számára.

A part azóta is turisták tömegeit vonzza a színes, csillogó üvegek miatt, melyek egykor hulladékként landoltak az óceánban, most azonban színes csillogó fövennyé vált. A kavics gyűjtés már meg van tiltva a parton, azonban ezt nem mindig tartják be, valamint a víz továbbra sem pihen és szép lassan kezd eltűnni a különleges csillogó kavicstakaró, így megjelentek azok, akik szándékosan "szennyeznék" a tengert a csomagolási hulladékkal, hogy a jövőben is megmaradjon az üveg föveny.

Mit gondoltok, ebben az esetben elfogadható bedobni az üveget a tengerbe, hogy az unokák is lássák még ezt az "emberi csodát"?

Egyébként két hasonló part létezik még a világon: Glass Beach (Hanapepe, Hawaii) és Glass Beach (Benicia, California).

Forrás: wiki

MacKerricher Beach4.jpgMacKerricher Beach3.jpgMacKerricher Beach1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: természet üveg óceán csomagolás

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr635555701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.