HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Történetmesélés a csomagolással

2018.08.06. 08:00 Csomag Olga

Sok lehetőség van az érzékszervek bekapcsolására a csomagolástervezés során. Az egyik ilyen a történetmesélés a csomagoláson, mely egyre népszerűbb mostanában. 

Történeteket nem csak emberek, de márkák is mesélnek. A leggyakoribbak a a márka eredetét bemutató mesék, mely a márka keletkezéséről szól, elmagyarázza a fogyasztónak, hogy miért is létezik a márka. A történetmeséléssel úgy különböztethető meg a termék a versenytársakétól, hogy érzelmet generál és a fogyasztót szinkronizálja a márkával. A történetek segítenek értelmezni a márkát, kapcsolódnak a fogyasztók álmaihoz, életstílusához azáltal, hogy átélhetővé teszik a vállalati értékeket, valamint szájreklámot generálnak. Hosszútávon elköteleződést és lojalitást épít egy jó történet, így a legtöbb nagy márka alkalmazza. Gondoljunk például Steve Jobs és Apple népszerű anekdotáira, melyekből néhányat szinte mindegyik felhasználó ismer.

Habár a történetmesélés klasszikus médiuma a reklám vagy honlap, ahol lehetőségek széles tárháza áll rendelkezésre, a csomagoláson is egyre gyakrabban megjelennek rövid történetek. A történet a csomagoláson szórakoztat a használat közben, sőt, egy kutatásban azok a fogyasztók, akik egy hosszabb leírást olvastak a termékválasztás előtt, pontosabban tudtak értelmezni egy letisztult, egyszerű, környezetbarát csomagolásdizájnt, jobban is tetszett nekik, és többet is voltak hajlandóak fizetni a termékért, mint azok, akik minden előzetes tudás nélkül találkoztak a csomagolással.

Vagyis miért ne szerepelhetnének a képek és kötelező leírások mellett történetek is a csomagoláson úgy, mint ezeken a példákon itt lent.

Szeretnél még csomagolással kapcsolatos érdekességeket, újdonságokat, kutatási eredményeket olvasni? Keresd a Csomagolásmenedzsment könyvet ősztől, vagy rendeld elő most!

storytelling.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design csomagolás történetmesélés

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr9114118233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.