HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Ízelítő korábbról

 • Építs cicaházat TV csomagolásból
  Építs cicaházat TV csomagolásbólMindig fáj a szívem azokért a jó kis dobozokért, amikbe a műszaki cikkeket csomagolják. Tartani benne nem lehet semmit, mert nem megfelelő a méretük (túl keskeny például a TV doboza), de kidobni meg...
 • Pop-up, pop-art remekmű Budapesten
  Pop-up, pop-art remekmű BudapestenA MKKP is rájött - Andy Warhol után szabadon -, hogy nincs maradandóbb művészi emlék, mint egy finom, csomagolt termék, így emlékművet állítottak a májas csomagolásának. A pop-up, pop-art emlékmű a...
 • Megjelent a Csomagolásmenedzsment könyv!
  Megjelent a Csomagolásmenedzsment könyv!Megjelent a Csomagolásmenedzsment könyv! Hiszem, hogy hiánypótló mű a marketing, menedzsment és csomagolás határterületén. Szó van benne sok elméletről, példákkal illusztrálva és többek között arról,...
 • Miért ne csapolhatnánk a mosószert is?
  Miért ne csapolhatnánk a mosószert is?Mindenki tudja, hogy a csapolt sörnek jobb íze van, mint az üveges sörnek, aminek jobb íze van, mint a dobozos sörnek (amit kutatások is bizonyítanak). De vajon a csapolt mosószer is van olyan jó,...
 • Szellemek a palackon: halloween-i csomagolások
  Szellemek a palackon: halloween-i csomagolásokMinden ünnep jó ünnep egy különleges, limitált csomagolás piacra dobásához. A halloween sem kivétel ez alól a szabály alól, a csomagolások szellemesek lesznek egy rövid időre - minden értelemben. A...

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Névtelen szemétszedő hősök

2019.02.12. 11:36 Csomag Olga

Szemetelni könnyű, szemetet szedni nem annyira élvezetes, pedig a plogging, a futás közbeni szemétszedés egy egyre népszerűbb szabadidős időtöltés a svédeknél. Érdemes egy virtuális köszönetet mondani azoknak, akik szabadidejükben hajlandóak a mások által eldobott csomagolási szemetet összeszedni. 

A svéd szemétszedő fitness, a plogging a futás közbeni szemétszedés, vagyis a vidd és fuss egy egyre népszerűbb és nemes időtöltés. Persze nem csak futva lehet szemetet szedni, hanem anélkül is. Megpróbáltam összeszedni a követkendő magyar és nemzetközi szemétszedő hősöket, a követendő csomagolási hulladékgyűjtő hőstetteket, hogy így digitálisan mondjak köszönetet a nemes cselekedetekért.

A legnagyobb csomagolási hősök a következők:

1. Tiszai PET hajósok 2016-ban 45 ezer darab műanyag palacktól tisztították meg a Felső-Tisza vidékét a Szatmárcseke–Tiszamogyorós folyószakaszon a PET Kupa alkalmából. Ezt 2017-ben is megismételték, akkor a közösségnek közel 8 tonnányi PET palackot és egyéb hulladékot sikerült bezsákolnia, aminek több mint fele, 4500 kilogramm leválogatott és újrahasznosításra alkalmas hulladék lett. Sőt, a PET Kalózok télen sem alszanak, aki csatlakozni akar, íme a következő kihívás: "2018. február 22–25. között egy nagy erdőtakarítást tartunk a tiszaszalkai ártéren. Keresünk 10 elszánt önkéntest, aki sárban, fagyban és hidegben felveszi velünk a harcot, és segíti 20 fős csapatunkat a kb. 2 hektáros terület megtisztításában.”

waste_collecting_5.jpg

2. Gellérthegyi önkéntesek 2018 szeptemberében közel 50 zsáknyi szemetet szedtek össze a magyarországi World Cleanup Day első budapesti eseményén 50 lelkes önkéntes közreműködésével.

waste_collecting_4_1.jpg

3. Texasi búvárok 4 óra munkával, 4 hajóval, 30 búvár egy texasi tóból 181 kiló csomagolási hulladékot szedett ki (leginkább sörösüvegeket és alu sörösdobozokat).

waste_collecting_1.jpg

4. A névtelen túrázó a túrázás alatt gyűjti és a hátizsákjára fűzi a mások által eldobált palackokat. A kupakokat a táskájára fűzve még nem is megerőltető az összegyűjtött palackokat cipelni.

waste_collecting_2.jpg

5. Szemétgyűjtő strandoló, aki 10 perc alatt bebizonyította, hogy sok egyszer használatos szívószál van eldobva a természetbe. 10 perc alatt ugyanis egy vastag markéknyit gyűjtött.

waste_collecting_3.jpg

A példák magukért beszélnek, szemétszedésre fel!

Szólj hozzá!

Címkék: hősök hulladék csomagolás szemetelés szemétszedés zero waste

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr114622026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.