HTML

Csomagolás Blog

A terméket veszi meg a fogyasztó, de a csomagolás segítségével figyel fel rá, tájékozódik és csábul el. A blog célja csomagolásos híreket, érdekességeket és elemzéseket megosztani és a csomagolást, mint hatékony marketinges eszközt bemutatni.

Ízelítő korábbról

Népszerű címkék

Szerzői jogok

Creative Commons Licenc

Palackos delfinek ficánkolnak a Tiszán

2020.07.07. 16:31 Csomag Olga

Na jó, nem is igazi delfinek, de még jobb: PET-palackból készült pontomok lebegnek a Tiszán, melyeknek neve találóan Palackorrú Lebegő Kikötő. A kezdeményezés célja a környezetbarát újrahasználata az amúgy felelőtlenül szétdobált csomagolási hulladéknak. Persze jobb lenne, ha nem lenne csomagolási hulladék a Tiszán, de ha már összegyűjtötték önkéntesek, azt miért ne lehetne alapanyagként felhasználni?!

A Tiszai PET Kupa kezdeményezésről már korábban is írtam, mert egy nagyon előremutató, önzetlen és környezetbarát mozgalomnak tartom, amire szüksége van egy olyan országnak, ahol a hulladék nagy része nem szelektíven kerül begyűjtésre. Legújabb kezdeményezésükkel, a Palackorrú Lebegő Kikötő projekttel a folyami műanyaghulladékot kreatívan felhasználva kikötőt építettek, hogy a Tisza és partmenti településeinek látnivalóit bemutathassák a vízen járóknak. A Lebegő Kikötőket rámpa is összeköti a parttal, amire azért (is) van szükség, mert a tiszai látványosságokat gátak és sűrű ártéri erdők miatt nehéz megcsodálni. A Palackorrú Lebegő Kikötőkkel a vízi utak és a parti látnivalók között átjáró és biztonságos kikötési lehetőség lett, nem beszélve arról, hogy a felépítmény egyben a műanyaghulladék építőanyagként való újrahasználata is. 

A pontonok lebegőképességét a Tiszából kigyűjtött pillepalackok biztosítják, mely együttesen együtt hatalmas felhajtóerőt tud kifejteni. Például a PETényi, 2 tonna hulladékot is elbír a fedélzetén. A Palackorrú Lebegő Kikötők az Aktív Magyarország Program részeként valósultak meg, további infó a honlapjukon.

Via petkupa fb

Szólj hozzá!

Címkék: recycle csomagolás környezetbarát pet palack reuse Tisza

A bejegyzés trackback címe:

https://csomagolas.blog.hu/api/trackback/id/tr4415904328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.